Good&Mojo

Good&Mojo is een lampenmerk, die zicht richt om enkel duurzame materialen te selecteren. Mede hierdoor wordt de collectie iedere keer weer uniek. 

Duurzame materialen die gebruikt worden zijn kurk, gerecyclede papierpulp, houtsnippers, eco-linnen  en bamboe in al zijn variëteiten voor deze unieke verlichtingscollectie.

 

Leuk om te weten:

Alle lampen zijn vernoemd naar hoge bergen, lange rivieren, mooie streken, nationale parken of anderszins.

Good&Mojo gaat verder dan alleen het gebruik van duurzame materialen voor verlichting, tegelijkertijd willen de Mojoz ook mensen helpen. 

 

Eden Reforestation Projects

Voor elke lamp die wij verkopen wordt een boom geplant!  

Sinds 2019 is Good&Mojo ook partner van Eden Reforestation Projects. Hun missie is om bomen te planten in Nepal, Madagaskar, Haïti, Indonesië, Mozambique en Kenia met als doel herbebossing, agrobosbouw, en het verminderen van extreme armoede door werkgelegenheid voor de lokale dorpelingen.

Met uw hulp hebben we tot nu toe 75.000 bomen geplant!

Van iedere lamp die wordt verkocht, gaat er een deel naar dit project. Xoof.nl draagt ook een steentje bij, door hetzelfde te doen. Voor iedere lamp die wordt verkocht “geven” we een deel aan Eden. 

 

Waka Waka

Zo gaat er een deel van de opbrengst naar stichting Waka Waka. Deze stichting is een Nederlandse internationaal opererende, non-profit organisatie. Meer dan 1 miljard mensen in de wereld leven off grid zonder toegang tot elektriciteit en stroom. WakaWaka strijdt tegen deze energiearmoede en wil veilige, duurzame zonne-energie voor iedereen.

Ze werven fondsen om WakaWaka solar producten te leveren aan gezinnen in hulpsituaties, en bieden ook WakaWaka's aan in ontwikkelingslanden, op het platteland tegen een gesubsidieerde prijs of in ruil voor gemeenschapswerk. Toegang tot licht en stroom betekent toegang tot onderwijs, communicatie en mogelijkheden om inkomsten te generen.

Sinds 2016 zijn er via Good&Mojo al meer dan 4580 gezinnen geholpen. 

 

Dus als je licht koopt, geef je licht. 

En daar bovenop: voor elke lamp die we verkopen, wordt een boom geplant.

 

Wij als Xoof.nl zijn hier dan ook enorm trots op, dit prachtige merk te mogen voeren als e-commerce partner.